werkcafe

Feyenoord City

Door: Gijs

Over vijf jaar zou het zover moeten zijn. Zoals het er nu naar uitziet althans: de opening van het nieuwe Feyenoord stadion. Dit ‘Stadion aan de Maas’ wordt een paar honderd meter naast het huidige stadion ‘De Kuip’ gebouwd. Het gaat heten: ‘Feyenoord City’. Niet alleen wordt er een geheel nieuw stadion gebouwd waarin kan worden gevoetbald en waarin concerten en evenementen kunnen worden georganiseerd, er komt ook een nieuw trainingscomplex en een verscheidenheid aan faciliteiten zoals een atletiek baan, woningen en zelfs een bierbrouwer. Dit alles om voetbalclub Feyenoord weer naar de top van het Nederlands voetbal te krijgen en wellicht Europees nog een rol van betekenis te spelen (sportief gezien uiteraard).

De bouw van dit stadion had (en heeft) heel wat voeten in de aarde (gehad). Moest het oude stadion eerst worden gesloopt? Of moest het een andere functie krijgen? Is het oude stadion nog wel nuttig? En hoe zit het financieel gezien? De gemeente zou garant moeten staan voor (in ieder geval) een deel van de kosten voor de bouw. Ook was er een tijdje sprake van het project: ‘Red De Kuip’, dat inhield dat er helemaal geen nieuw stadion zou komen, maar dat het huidige stadion gerenoveerd zou worden. Dit was vooral financieel gezien een goed plan want het zou minder kosten dan de bouw van een nieuw stadion. Sinds 2015 is er echte iets meer duidelijkheid over al deze plannen, en zoals het er nu naar uit ziet start de bouw van het nieuwe stadion in 2020. Drie jaar later zou de eerst wedstrijd moeten kunnen worden gespeeld.

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
5.024 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.