werkcafe

Een maand bij het Werkcafé Rotterdam

door EvdH

Wat heb ik bij het Werkcafe opgestoken?

Het CV

Om te beginnen was mijn cv niet optimaal. Ik heb het verbeterd door mijn profiel toe te voegen en de indeling te veranderen. Degene die me hiermee heeft geholpen had goede tips voor de verbetering van mijn cv en zo te zorgen dat mijn cv positief over komt. We hebben eerst samen naar het cv gekeken, om te zien wat goed was en wat niet. Toen moest ik de positieve en negatieve kant van mezelf noteren. We hebben de plussen en minnen bekeken en kwamen erop uit dat veel negatieve dingen vaak juist de positieve dingen waren. Zo had ik het zelf nooit bekeken. Nadat je weet wat je positieve en negatieve kanten zijn kan je makkelijker een profiel bij je cv neerzetten.

Het Luistercafe

Hier heb ik geleerd, nou ja ben er meer achter gekomen dat ik eigenlijk best goed kan luisteren naar anderen en dat ik ook dingen kan analyseren. Ook waarvan ik dacht dat ik de enige was bleek toch dat eigenlijk een hoop mensen met hetzelfde zitten, dat was een opluchting voor me. Ik ben dus zeker niet de enige die met bepaalde dingen zit.

Stukjes schrijven

In het schrijven van stukjes ben ik geen ster. Ik probeer het wel, maar in die stukjes zitten wel fouten (vooral grammaticaal). Deze worden wel gecorrigeerd, zodat jullie het op een normale manier kunnen lezen.

Cartoons en dergelijke

We willen een rubriek opstarten genaamd cartoons of iets in die trant.

De collega’s tekenen iets op een stuk papier en ik probeer dat zo goed mogelijk over te tekenen om het te kunnen digitaliseren, zodat het op de site kan. Natuurlijk kan je het ook inscannen maar dan heb je kwaliteitsverlies en krijg je een verpixeling.

Dit ligt dichter bij datgene wat ik als vaste baan zou willen. Al is het verzinnen van cartoons toch heel wat anders dan grafische vormgeving.

De collega’s

Ik heb echt fantastische collega’s om me heen. Het is altijd gezellig, we lachen en we zijn serieus zoals het ook hoort.

Werk

Helaas heb ik nog geen baan gevonden, maar doordat je hier bij het Werkcafé bent leer je wel weer de regelmaat te vinden zoals die geldt bij een werkgever. 

Al met al heb ik hier toch iets geleerd in de maand dat ik hier ben en heb ik in ieder geval wat meer opgestoken dan dat ik thuis had gezeten. Daar had ik dus helemaal niks van opgestoken.

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
20.448 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.