werkcafe

Historische Tuin Schoonoord

Peetr

Onder de Rotterdammers met een lang en rijk verleden is het park ook wel bekend onder de naam ‘Rust en Lust’. Als u de wandeling ondernemend begrijpt u de termen. Rust onder de kap van bomen en romantiek, dan wel de ondeugende lust binnen de perken als buiten de perken.

De ingang zou je zo voorbij lopen, je moet het weten, dat dit stukje historisch groen vrij toegankelijk is. Het decoratieve achttiende-eeuwse toegangshek is voorzien van de woorden ‘SCHOON’ en ‘OORD’ in goudkleurige letters. Bij de vijver staat een gedenkplaat ter nagedachtenis aan David Mees, die op Bevrijdingsdag in zijn tuin werd neergeschoten. Samen met de aangrenzende Parklaan en het Park is deze tuin een stukje historisch Rotterdam, dat gespaard is gebleven tijdens de bombardementen.

Historische Tuin Schoonoord is een stille oase in de drukke stad en een schatkamer voor groen liefhebbers. De tuin bevat een rijke verzameling aan flora en fauna. Veel bomen in het park zijn meer dan honderd jaar oud. De monumentale plataan op het grasveld langs de Westzeedijk is de dikste boom van de stad met een omtrek van bijna 6 meter. In de vele stromende beekjes leven zoetwatermosselen, daar waar de blauwe reiger op jaagt. De kleine watervallen monden uit in de diverse vijvers met elk hun eigen kenmerkende stijl. In de vijvers zwemmen Japanse karpers. Ook staan er 10 bijenkasten, een grote volière, is een bosuil gesignaleerd en hoor je vaak de specht zijn snavel in het hout kloppen.

De tuin is gelegen aan de Kievitslaan 8, tussen de Parklaan en de Westzeedijk.

Dagelijks geopend van 08:30 uur tot 16:30 uur.

De toegang is gratis.

Vergeet niet te genieten van ons mooie Rotterdam!

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
7.279 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.