werkcafe

BOEKEN

Intro

Boeken zijn de laatste tijd niet meer zo in trek, zij zijn een “ouderwets” middel geworden. Dat merk ik ook, omdat mensen in deze tijd alleen maar op hun smartphone zitten. Natuurlijk kan je een boek lezen op een smartphone/tablet, alleen gebeurt dat in de praktijk niet. Dat zie je meer bij de nieuwe generatie, boeken zijn niet meer “in” en zijn niet echt populair. Zelfs in het onderwijs stappen ze over naar de tablets en smartboards.

Midden

Ik zelf vind het erg leuk om boeken te lezen. Er zijn zoveel boeken die je kunt lezen. Het maakt niet uit welk genre je interessant vindt, er is altijd wel iets te vinden. Wat ik ook fijn vind aan een boek is, dat je je kan afsluiten van alles. En helemaal in het boek opgaan, zeker als de schrijfstijl goed is, dan is het net alsof je daar ook bent. Het nadeel is wel dat boeken, zo duur zijn geworden, misschien komt het daardoor, maar dan neem je gewoon een abonnement bij de bibliotheek.

Eind

Het is erg jammer dat boeken niet meer zo vaak worden gelezen. Daarvoor worden andere middelen in gebruik genomen.

Er is een uitdrukking die ik wel toepasselijk vind, “knowledge is power”. Dat betekent dat kennis belangrijk is en hoe meer je weet hoe beter dat is. Zo kan je jezelf en mensen om je heen verder ontwikkelen, wat altijd goed is. Dat gebeurt ook wel in het onderwijs, door middel van nieuwe technologie.

Maar het begon allemaal met boeken, geschreven door de mens.

 

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.767 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.