werkcafe

Elon Musk Redt De Wereld

Door Sebastiaan

Hij komt regelmatig in het nieuws over zijn bedrijf SpaceX of Tesla, of om een verkeerde tweet, of zelfs om het roken van een joint in een podcast (twee hijsjes).
Om pur sang entrepreneur Elon Musk kom je niet meer heen, deze duizendpoot lijkt overal bij betrokken. Is dit een zegen voor de samenleving? Is dit de Generatie X-er die de puinhopen van de babyboomers gaat oplossen? Een kort overzicht van zijn activiteiten.

Blastar
In 1995 richt Elon samen met zijn broer Kimbal een internetbedrijf op genaamd Zip2, dat zich focused op kranten. Musk was toen 24 jaar, maar zijn eerste wapenfeit als ondernemer kwam al op 12-jarige leeftijd toen hij het spel Blastar programmeerde en verkocht voor $500. Het grote succes komt met PayPal, een online betalingsplatform, dat in 2001 verkocht werd aan Ebay voor $1,5 miljard in aandelen.

Musk werd multimiljonair en kan voor de rest van zijn leven op zijn lauweren rusten. Maar de ideeën en ambities groeiden en in 2002 richt hij SpaceX op, een commercieel ruimtebedrijf dat zijn geld moet gaan verdienen met het lanceren van vracht en satellieten. Het ultieme doel is een kolonie op Mars te stichten. De eerste stappen zouden moeten worden gezet rond 2024, maar velen zijn sceptisch over het behalen ervan. Experts denken dat hij de gevaren onderschat en dat menselijke missies nog lang niet aan de orde zijn.

Not-A-Flamethrower
In 2008 kwam de Tesla Roadster op de markt, dit wordt gezien als de definitieve doorbraak van de elektrische auto. CEO en oprichter van Tesla is Elon Musk. De traditionele auto industrie ziet het in eerste instantie met argusogen aan, maar volgt gestaag als een kudde schapen en de meeste fabrikanten hebben vandaag de dag wel een elektrisch model op de markt of zijn er mee bezig.

Alsof CEO over SpaceX en Tesla nog niet genoeg is, richt hij ook nog SolarCity op, dat zich bezig houdt met zonne energie. Ook ontwikkelt hij het concept van de hyperloop; een transportsysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een luchtdrukbuis. Universiteiten over de hele wereld werken hier aan mee, waaronder de TU Delft. In 2016 richt hij The Boring Company op, dit bedrijf sluit aan op de hyperloop en boort tunnels, zoals de naam al weggeeft. Het bracht in 2018 twintigduizend vlammenwerpers uit, ter promotie van het bedrijf. Er kwam veel kritiek op vanwege het illegale aspect, Musk besloot de naam te veranderen in Not-A-Flamethrower. Het produkt was in twee dagen uitverkocht. Alles wat Elon Musk aanraakt, lijkt in goud te veranderen.

Neuralink
Toekomstplannen zijn er nog altijd. Musk speelt met het idee om een microchip in je hersenen te implanteren. Dit moet ertoe leiden dat men zeer snel toegang tot informatie kan krijgen, ook zou het moeten helpen bij hersenziektes. Een zeer exotisch idee en nog in een beginstadium, maar Musk vindt dat het nodig is om mensen slimmer te maken in verband met de zeer snel opkomende Kunstmatige Intelligentie. Over tien jaar denkt men dat Neuralink realiteit is.

Tot zover de carrière van Musk vandaag de dag. Er zijn maar een paar stervelingen die een positie hebben zoals hij; zijn intelligentie en zijn financieel vermogen, maar ook het netwerk dat hij in al die jaren heeft opgebouwd, zijn instrumentaal om al die projecten te kunnen behalen. Elon Musk verandert de wereld als geen ander.

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
8.021 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.