werkcafe

Koshari

door Josephine

In de zomer van 2018 was ik samen met mijn dochter Colleen en haar vriendinnetje Jayda op bezoek in Londen. Jayda is vegan en tijdens onze zoektocht naar vegan food kwamen we terecht bij Koshari Street, een klein restaurantje op Leicester Square/Covent Garden in hartje Londen dus. Op het menu stond koshari, salades en soep.

koshari piramides

Koshari is een traditionele Egyptische Streetfood. Het is een mix van rijst, pasta(macaroni, vermicelli) en bruine linzen met daarop kikkererwten, pittige tomatensaus, gebakken ui en duqqa (een crunchy mengsel van noten en specerijen). Vleeseters kunnen het bijvullen met kip, lams- of rundvlees als topping. Had nog nooit eerder koshari gegeten en was benieuwd naar de smaak. Het smaakt ongelooflijk heerlijk niet alleen maar is redelijk geprijsd en ook nog eens gezond. Het bevat weinig calorieën en weinig vet. Ik werd gelijk een fan. De Koshari heb ik thuis dan ook zelf gemaakt en heb er wederom van genoten. Het recept zal ik hieronder met jullie delen.

Ingrediënten

  • 200 gr macaroni
  • 75 gr vermicelli
  • 100 gr rijst
  • 3 uien
  • 1 rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gr linzen uit blik
  • 150 gr kikkererwten uit blik
  • 2 tl tomatenpuree
  • 75 ml water
  • 3 tomaten
  • sap van een halve citroen
  • 1 el witte wijnazijn
  • Olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • duqqa (te koop bij Turks/Marokkaanse winkels en online, maar het is ook makkelijk te maken. Het recept vind je op internet).

Bereidingswijze

Kook de macaroni, vermicelli en de rijst gaar. Snipper ondertussen 2 uien.

  1. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de uien hierin goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  2. Laat de overgebleven olie in de pan zitten en hak de andere ui, de knoflook en de chilipeper fijn. Bak hierin de ui, knoflook, chilipeper en tomatenpuree. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze samen met het water toe aan de pan. Laat het op een zacht vuurtje ongeveer 2 minuten pruttelen.
  3. Kruid het mengsel met de komijn, citroensap, witte wijnazijn en een snufje peper en zout. Giet de kikkererwten en de linzen af en meng ze door het tomatenmengsel. Laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken.
  4. Meng de pasta’s en de rijst door elkaar, eventueel met een scheutje olijfolie. Serveer de pasta’s en rijst met de tomatensaus er bovenop en garneer de koshari met de gebakken uien en duqqa.

Eet smakelijk!

 

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
8.828 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.