werkcafe

Werkcafé als werkervaringsplaats

door Peter

Het Werkcafe is een vrijwilligersplatform van werkzoekende Rotterdammers voor werkzoekende Rotterdammers. De hoofdtaak van dit online platform is verhalen schrijven en werk gerelateerd actueel nieuws op de site publiceren. Daarnaast de helpende hand te bieden aan het organiseren van de Werkcafe LIVE workshops. Deze workshops worden maandelijks gehouden voor werkzoekenden, maar ook voor de werknemers van het Werkcafé. Daarbij wordt verwacht dat je als werknemer een verslag typt van de workshop die je hebt bijgewoond en hoe je de workshop beleefd hebt. De gemeente Rotterdam brengt werkzoekenden in contact met het Werkcafe. Het Werkcafe biedt ondersteuning aan werkzoekenden bij het optimaliseren van hun curriculum vitae, motivatiebrieven en advisering bij sollicitatietechnieken.

Op zoek naar een nieuwe passende baan is niet altijd even makkelijk. Het ontdekken van  interesses, je specialiteit en het zien van kansen op de arbeidsmarkt. Al met al jezelf ontwikkelen, door te netwerken en alle kanalen open te zetten bij het zoeken naar een passende Job. “Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit meer te werken”.

Vast te lopen in het schrijven van een interessant en diepzinnig stuk, dat is waar veel werknemers van het Werkcafe vaak mee stoeien, dat geldt ook voor mij. Struikelblokken en je valkuilen overwinnen. Het volgende is precies waar het bij het Werkcafe over gaat in het kader van werkervaring. Verzinnen van onderwerpen en verhalen voor de site, onderzoek doen naar achtergronden, bezig zijn met een leuk interessant verhaal schrijven, de Nederlandse taal en zinsbouw.

Naast uiteraard het op tijd op je werk komen en de dag productief starten is het sociale aspect zeer belangrijk binnen het Werkcafe en rondom het Werkcafe Live. Een goede omgang en elkaar ondersteunen staan voorop. Afspraken nakomen, melden van afwezigheid, plannen van je agenda en werkzaamheden. Tot en met huishoudelijke hand- en spandiensten. Met deze vormen krijgt men ook te maken in een vaste baan, op je werkgebied dan wel in een andere vorm.

4 Vind ik leuk
4 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
3.407 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel